WEBINAR – Wpływ olejków eterycznych na emocje
16 MARCA 2022 o 19:00
Zapewne jak większość z Was wie (i doświadcza tego na sobie!) olejki eteryczne są niesamowitym wsparciem dla naszej psychiki! Ich wpływ na nasze emocje jest bardzo szeroki i czasami wręcz zaskakujący. Chciałbym rozwinąć ten temat podczas najbliższego webinaru o wpływie olejków eterycznych na emocje – zarówno w aromaterapii zachodniej jak i aromaterapii medycyny chińskiej! Będzie bardzo ciekawie i praktycznie!
W trakcie spotkania:
– przypomnę pokrótce podstawowe informacje o olejkach eterycznych z punktu widzenia zachodniego jak i dalekowschodniego,
-omówimy wpływ olejków na psychikę i różne stany emocjonalne,
– również w odniesieniu do najnowszych badań naukowych, emocje i aromaterapia medycyny chińskiej – co możemy z tego wykorzystać w praktyce,
– poruszymy kwestię tych najpopularniejszych jak i mniej znanych olejków eterycznych, opowiem w jaki sposób najlepiej ich używać, aby odnieść jak najskuteczniejsze działanie,
– odpowiem na wszystkie pytania związane z ww. tematem.
Kiedy: 16.03.22 środa godz. 19.00
Miejsce: on-line
Koszt: 50 zł w przedsprzedaży (do dnia emisji), po emisji 99 zł
Cały dochód ze sprzedaży do 16 marca zostanie przekazany na wsparcie dla organizacji pomagającym Uchodźcom z Ukrainy.
Zapisy i wszystkie informacje na stronie https://taijitu.pl/…/webinar-wplyw-olejkow-eterycznych…/
Piotr Łysoniewski – naturoterapeuta, psychodietetyk, terapeuta i dietetyk medycyny chińskiej, pomysłodawca konceptu Taijitu – terapie holistyczne. Posiada zarówno szeroką wiedzę jak i doświadczenie na polu żywienia i gotowania – zarówno w kuchni polskiej jak i orientalnej. W swej pracy posługuje się technikami zaczerpniętymi z Tradycyjnej oraz Klasycznej Chińskiej Medycyny i łączy je z kuchnią Pięciu Przemian, tak aby jedzenie nie tylko dostarczało pełni swych walorów smakowych, ale stanowiło lekarstwo dla naszego Ciała i Duszy. Swym nieprzeciętnym podejściem do jedzenia, pokazuje Światu, że pokarm może być jedną ze wspaniałych i skutecznych metod do samouzdrawiania na każdym poziomie, czego można doświadczyć na Jego warsztatach gotowania. Prócz dietetyki w swej pracy z pacjentem wykorzystuje akupunkturę, zioła, aromaterapię (szczególnie w kontekście medycyny chińskiej!), probiotykoterapię, terapię wisceralną, pracę z nerwem błędnym, emocjami i traumą. Zafascynowany taoistyczną praktyką QiGong w linii Evy Wong.